A projekt címe: „Nagy adszorbciós képességű nanoanyagot és helyi viszketéscsillapító hatású hatóanyagkomplexet tartalmazó lágy gyógyszerformájú termék fejlesztése.”

A támogatás összege: 372 794 041 Ft.
A támogatás intenzitása: 69,59%.
Projekt kezdete: 2018.01.01.
Projekt befejezése: 2019.12.31.


A projekt tartalmának bemutatása:
A Pharmaduo Bt., az NKFI alapból finanszírozott KFI_16-1-2017 pályázat keretében, „Nagy adszorbciós képességű nanoanyagot és helyi viszketéscsillapító hatású aktív anyagok komplexét tartalmazó lágy gyógyszerformájú termék fejlesztése.” című pályázatával 392 794 041 Ft támogatást nyert el. Olyan több aktív anyagot tartalmazó terméket fejlesztettünk ki, mely egyedülálló mind a magyar, mind az Európai Uniós piacokon. Több évtizedes szakmai tapasztalataink számos tudományos publikáció kiértékelése alapján olyan terméket hoztunk létre, amely valós piaci hiányt pótol, itthon és külföldön egyaránt.

Az alapkoncepció az volt, hogy a rovarcsípések okozta viszkető érzést, bőrpírt, felhámsérülést és az esetleges későbbi elfertőződést egy olyan komplex, több aktív anyagot tartalmazó lágy gyógyszerformával kezeljünk, amely ezt a tünetegyüttest nagy biztonsággal csillapítja és az esetleges felülfertőződések kockázatát minimalizálja. Ezen összetett hatás elérése érdekében tartalmaz bőrvédő, bőrpuhító, adsztringens, antiszeptikus, potencírozó adjuvánsként viselkedő aktív anyagokat és nagy adszorbciós képességgel rendelkező fémsót.

Pályázatunk során meghatároztuk a készítmény végső összetételét, kidolgoztuk az előállításához szükséges gyártástechnológiát, klinikai vizsgálatokkal igazoltuk hatásosságát, elvégeztük a forgalomba hozatalhoz szükséges regisztrációs eljárást, megterveztünk és megvalósítottunk egy a gyártásához szükséges gép prototípusát.

y