A projekt címe: „Az emberi bőrt érintő, különböző kóros állapotok kísérő tüneteinek (viszketés, égő érzés, irritáció) csillapítására szolgáló készítmény fejlesztése.”

A támogatás összege: 79 828 066 Ft.
A támogatás intenzitása: 60%.
Projekt kezdete: 2019.04.01.
Projekt befejezése: 2022.03.31.


A projekt tartalmának bemutatása: A Pharmaduo Bt. a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretein belül finanszírozott VEKOP-2.1.7-15.2016.00036 számú, „Az emberi bőrt érintő, különböző kóros állapotok kísérő tüneteinek (viszketés, égő érzés, irritáció) csillapítására szolgáló készítmény fejlesztése.”című pályázatával 79 828 066 Ft. támogatást nyert el.
Célkitűzésünk egy a bőr akut gyulladásos, égető, viszkető érzésének csillapítására, illetve bárányhimlő bőrelváltozásainak tüneti kezelésére szolgáló készítmény kifejlesztése.

A termék lényege, hogy a viszkető, égő érzés csillapításán keresztül elkerülhetővé váljon a bőrfelület (további) sérülése vakarás, illetve dörzsölés által. Számos természetes eredetű aktív anyagot, valamint nanofémsókat fog tartalmazni, de mivel ezek egyike sem erős hatású aktív anyag, így a készítmény allergizáló hatása valószínűleg minimális lesz, miközben hosszú távú használat esetén is kimagasló tolerabilitással fog terveink szerint rendelkezni. Mindez nem csak a széles körű, de idült, elnyújtott panaszok esetén a folyamatos használatra is lehetőséget ad majd.

Figyelembe véve, hogy ilyen komplex hatású termék egyáltalán nincs még a piacon, ráadásul nagy felületen is lehet majd használni, úgy gondoljuk, hogy az általunk fejlesztendő termék méltán lesz népszerű a vásárlók körében, különös tekintettel arra, hogy akár a magyar, akár a külföldi piacokon forgalomban lévő hasonló termékek csak sokkal szűkebb indikációban használhatóak.
y